Skip Navigation Links.

Grøsnesmarsjen 5.6. er avlyst

UL Idyl ser seg dessverre nødt til å avlyse Grøsnesmarsjen nå 5. juni.
Det er så mye snø i traséens øvre del at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre marsjen nå. Våren har forsovet seg. Laget tar sikte på å gjennomføre årets marsj sist u august.
 
Naturlos_2017

Naturlos 2017

Vi er glade for den flotte turkalenderen Naturlos 2017 - med turarrangementer fra mai til og med desember, fra Kvæfjord i vest til Kjøpsvik i øst. Kalenderen er ferdig i trykken og kommer i postkassa di i løpet av uke 17.  

Årets kalender har med  Mandagstrimmen i Narvik og Tirsdagstrimmen i Harstad, Kjøpsviktrimmen og Ut på tur i Dragsområdet, Historiske vandringer  samt de faste nasjonale arrangementer. Her er turer for alle. Medlemskommunene har presentert seg som  turkommune.
For deg som liker å bla og lese på nett, her er Bladversjon av Naturlos 2017
I år som tidligere år er det arrangementer som ikke er kommet med. Så, neste år - husk fristen, så går det bra! Se


Om Naturloskalenderen 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0
 
 
 
 
 
20170125_193126

Naturloskalenderen – fristen er 1. mars

I 2016 ble det meldt inn ca. 130 turer/ arrangement og i 2017 ca. 150. De aller fleste ble gjennomført. Kalenderen er utgitt siden 2011 og  med 32 sider skal den i alle postkasser i de 12 medlems-kommunene i Ofoten og Sør-Troms innen utgangen av april.

 

Så folkens - send bilder og korte tekster - innen 1. mars. Faste arrangementer, så vel som engangsturer. Vi oppfordrer lokale arrangører til å slutte opp om nasjonale markeringer.

Naturlos 2016

Naturlos Ofoten og Sør-Troms 2016

32 sider - 89 guidede turer - ukentlige trimturer - i 12 kommuner i Ofoten og Sør-Troms.
Årets kalender over lærerike vandringer med geologi-, kultur- og naturveileder er den 6. i rekka. Turkalenderen skal være distribuert i postkassene til alle husstander i den nye friluftsregionen innen 1. mai.

IMG_7448

NaturLos 2016 – Frist 1. mars

I 2015 ble 120 naturlosturer gjennomført, og få turer ble avlyst. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, det håper vi  at guidene også har fått.
I 2016 blir NaturLos-kalenderen den 6. i rekka, nå skal den ut til alle hus-stander i 12 medlemskommuner  i Ofoten og Sør-Troms.  Fra 1.1.2016 er nemlig også Kvæfjord, Harstad, Ibestad, Salangen og Skånland med. Hver kommune får ½ side til friluftsinformasjon.

2016-utgaven skal gjelde for en utvida sesong. Fra og med 2017 tar vi sikte på å ha med vinterturer, derfor skal 2016-utgaven dekke 1.5.2016-31.4.2017.

 

 

HT Casher Event

HT Casher Event på Herjangshøgda

Hålogaland Trail skal knytte 12 kommuner sammen i en sammenhengende trail - fra Harstad, Ibestad, Sjøvegan til Setermoen til Bjerkvik, Narvik videre til Ballangen og Kjøpsvik. I løpet av sommeren er det lagt ut rundt 100 cacher, og geocachere fra indre Ofoten samarbeider nå med cachere i snart alle kommunene i Ofoten og Sør-Troms. Alle som har planer om trailer inviteres nå med på å tegne et felles trailkart.


7. november samler vi geocachere som vil lære om utlegging og være med å lage denne flotte trailen.

DSC07821

Stolper, fester og skilt

Dagene går og vi er straks midt i oktober. Vi har hatt en tørr og fin høst, elgjakta er over - nå satser vi på at alt materiellet og monteringsutstyr er på plass og klart til regnværet er over. Vi skal komme i mål

 

Metallstolper med utstyr er kommet. Trestolper kan løypeholderne skaffe hos lokale leverandører.

 

Retningsskiltene er stadig forsinka. Vi vet ikke hva som har skjedd, og beklager det.

Vi satser på at skiltene nå er på tur til Narvik. Alle løypeholdere får beskjed umiddelbart.

 

 

Naturlos 2015 i postkassa di

Årets Naturloskalender foreligger, og rykende ferske er de delt ut til alle husstander i regionen. Takk til alle for spleiselaget og det fantastiske turtilbudet til folket.
Vi rakk det i løpet av april.  Lykke til med 1. mai, og resten av tursesongen! Hurra! 

Seppmola

Topptur til Seppmola 21. april

21. april arrangerer Ofoten Friluftsråd topptur til Seppmola (Sipmulvarri) i Ballangen med randonné- eller telemarkski. Turen passer godt for deg som er fersk på denne skitypen. Feller kan leies etter avtale med turleder.


Påmelding til turleder Jon Framnes, tlf 951 28 717, seinest dagen før.

Bilde: Den Norske Turistforening

Naturlos 2014

Årets naturloskalender er klar.
Gjennom Naturlos markedsfører vi natur- og kulturvandringer i medlemskommunene, samt Lavangen. Her finner du alt fra helt enkle til krevende turer. Her er turer for enhver smak. Arrangører er lokale lag og organisasjoner.

Naturlos 2013

Naturlos 2013 gikk til alle husstander i Gratangen og Skånland, i tillegg til Ofotens innbyggere. I Naturlos 2013 finnes også turer som Lavangen Fjellvandrerlag arrangererte. 

God Tur i Ofoten

Bli inspirert, les om løyper og turmål og hvor lang tid det tar. Dere kan også gå inn og legge inn deres egne turer.