Skip Navigation Links.
963240412

Invitasjon til FULL FRÆS for ungdomsskolene i Midtre Hålogaland

Salten friluftsråd og Polarsirkelen friluftsråd har etablert en lagkonkurranse for ungdomsskolene, som tester friluftsferdighetene. Ungdomsskolene i våre 12 medlemskommuner i Ofoten og Sør-Troms, kan også melde seg på i år.

dsc_5586

Taujungelkurs for barnehagene 19.juni

19. juni kjøres et enkelt taujungelkurs i Beisfjord for barnehagene. Kurset starter kl 10 og er ferdig før kl 14.

heggekollen

Stor kompetansesamling 27. - 28. april

Midtre Hålogaland friluftsråd i samarbeid med Grøtavær leirskole inviterer til kompetansesamling for lærere 27. -28. april i Harstad, og 28. april for instruktører friluftsskole. Vi satser på en tidlig vår.

 

Basen vil være ut fra Harstad villmarkssenter.

 

 

Sjømat i utekjøkkenet

Fiskesprellkurs for barnehagene og SFO

Onsdag 29.mars kommer Fiskesprell Nordland på besøk for å holde et praktisk utendørs kurs - Sjømat i utekjøkkenet for barnehager og SFO i Midtre Hålogaland.

skole 1

Invitasjon til nettverk læring i friluft

Snart vil det gå ut invitasjon til barnehagene og skolene i regionen, om deltakelse i nettverk læring i friluft. Læring i friluft er en etablert satsning (fra 2009) og nedfelt i handlingsplaner m.v.

 

Det eksisterer ett nettverk for barnehagene, og ett nettverk for skolene.

Læring i friluft

Dagssamling for barnehagene i januar

Det blir også ei dagssamling for barnehagene i januar.

Midtre Hålogaland friluftsråd inviterer barnehagene i medlemskommunene til ei dagssamling tirsdag den 17. januar i Bjerkvik.

 

 

Læring i friluft

Dagssamling for skolene 23. januar

Midtre Hålogaland friluftsråd inviterer skolene fra sine 12 medlemskommuner til dagsseminar i Læring i friluft 23. januar i Narvik.

 

Foredragsholdere Bjørn Godal, Salten friluftsråd, Martin Berg, Grøtavær leirskole, Bjørn Framnes, Håkvik skole.

1048828_248697508668736_7111352912949698123_o

Kysten som læringsarena - seminar 21.4.

Hvordan gjøre ren kyst, fjord og fjære til en del av undervisninga i skolene? Vi skal finne måter å gjøre dette på og sette fjord og fjære i fokus og ta et krafttak mot plast i havet og marin forsøpling i de flotte fjordene våre i Ofoten og Sør-Troms.

 

21. april arrangererer friluftsrådet seminar på Bjerkvik hotell, og alle skolene i Sør-Troms og Ofoten er invitert.  Nå er programmet klart. Påmelding innen 15. april

IMG_5067

Bli med i nettverket «Læring i friluft - Helsefremmende skoler»

Ofoten friluftsråd har gjennom år samarbeidet med et nettverk av grunnskoler med mål om å utvikle helsefremmende skoler og har utarbeidet en handlingsplan 2015 - 2018. Siden friluftsrådet fra 2016 er utvidet med alle kommunene i Sør-Troms, går invitasjonen nå til gamle og nye deltakere til ny innsats!

 

 

 

Læring i friluft - mer informasjon

Her kan du lese mer om friluftsrådenes opplegg for læring i friluft.